home_4 home_ home_1 home_3 home_2

Verslag Berit Heir Bunkan


 

 

Verslag van een van de deelnemers van de workshop van Berit Heir Bunkan op 13 en 14 maart 2015:

 

Noorse Psychomotorische Fysiotherapie

 

Vrijdagavond om half acht zou de workshop beginnen en Berit was nog maar amper uit het vliegtuig gestapt en in Breda aangekomen of ze zette er al goed de vaart in. Geen getreuzel met thee drinken, er was geen tijd te verliezen. En zo danste ze als een wervelwind en met enorme gedrevenheid door het weekendprogramma heen, want deze 85-jarige bewoog zich nog als een jong meisje!

 

Berit had een hele Noorse delegatie bij zich, Tore, die de lezingen gaf, en een 'demonstratiemodel' met zijn vriendin.

 

Nadat ik eerst wat was geschrokken -Berit ging een body reading met een lineaal doen- bleek dat het niet zozeer een technische methode als wel een heel gedegen en wetenschappelijk onderbouwde werkwijze was.

 

Na intensieve uren luisteren en oefenen konden we in de pauzes heerlijk ontspannen in onze intieme eetzaal en genieten van de heerlijke lunches van de kok en de fantastische cake van Angela.

 

We hebben dit weekend veel nieuwe informatie tot ons genomen en heel veel op elkaar geoefend en al snel ontstond er een heel vertrouwde sfeer waarin iedereen heel vrij met elkaar omging. Elke minuut van de tijd werd benut. Ja, werkelijk elke minuut van haar leven wil deze vrouw benutten. We waren dan ook moe maar voldaan toen het zondagavond was.